Routes
 

Om een indruk te geven van de mogelijke routes door Madagascar die het hele jaar door te bereizen zijn, een kleine opsomming:
(Alle routes zijn "Allez-retour")

Noordwaarts RN4 Mahajanga

Je passeert Parc Ankarafantsika na een dag rijden. Majunga is een vakantieoord voor de Malagasy. Geen must maar wel ontspannen. Trek er in totaal 5 dagen voor uit.

Noord RN6

-Majunga – Diégo Suarez met bezoeken aan de Nationale Parken Ankarana en Montagne d’Ambre. Daarna uitrusten in de omgeving van Diégo (5 tot 7 dagen).

-Diégo – Antalaha – Cap Est (alléén in het droge seizoen) waar u met een gids en dragers de oversteek kan maken naar Maroantsetra. (3 tot 4 dagen rijden, 6 dagen lopen door Masoala, terug vliegen naar Antalaha). Zie ook “reizen met kinderen”.

-Bezoek aan Nosy Mangabe, een paradijs-eilandje in de baai van Antongil (2 dagen).

In Maroantsetra kunt u terugvliegen naar Tana of een andere bestemming. Wij kunnen de auto ophalen.

Oostwaarts RN2 Tamatave

-Je passeert Andasibe, ofwel Perinet (habitat van de Indri), Brickaville en Manambato met de Pangalanes en lemuren eiland.

-Tamatave, de grote havenstad, Full Point, Fenrive Est en Sonierana Ivongo (de opstapplek naar Ile St. Marie, het pirateneland) een oord om uit te rusten. Verder naar het noordoosten (Mananara) gaan alleen 4x4’s en vrachtwagens en alleen in de droge periode

Wil je dit allemaal doen dan heb je een dikke week nodig.

Westwaarts RN2/RN34-35 Morondava

-Op weg naar het zuiden kun je afslaan in Antsirabe, richting Miandrivazo, Malaimbandy naar Morondava. Met R4 kun je de Avenue des Baobabs bereiken. -In Morondava kun je een 4x4 huren om naar het Tsingy-gebergte te rijden. Buitenaards!
Dit doe je in een goede week.

Zuidwaarts RN7 Tuleara

-Antsirabe, Ambositra, Fianarantsoa waar je de enige trein kan nemen van Madagascar die je naar Manakara (oostkust) brengt. Zeer de moeite waard om uit te stappen onderweg. De trein rijdt een dag heen en de volgende dag terug.

-Vlak voor Fianarantsoa ligt het Parc Ranomafana (warm water.) Zeer toegankelijk.

-Onder Fianarantsoa ligt het Andringitra gebergte. De Renault haalt het net!

-Verder op weg naar Tuleara kom je Isalo Parc tegen. Zeer de moeite waard!

-Uitrusten in de omgeving van Tuleara (Ifaty of Saint Augustin). Verder gaat de Renault helaas niet. Met een 4x4 kan je sinds 2013 de pont naar Soalary en Anakao nemen.

Dit alles kost zeker 2 weken tijd. Maar je kunt natuurlijk zelf kiezen wat je overslaat of op de terugweg de parken bezoeken die je op de heenweg niet hebt bezocht.

Alle afstanden in tijd zijn berekend vanaf Antananarivo.
(wij denken hier niet in kilometers maar in dagen of weken!)


 

 


  Renault 4
  Renault 4 buiten regenzeizoen
  4x4
  4x4 buiten regenseizoen, in colonne